Oudverlaat.nl Welkom op de site met informatie over Regio Oud-Verlaat

BOKSEN

Boxng in the 4-roof

Klik hier voor evenementen kalender

 

Op de woensdagavond wordt er voor jong en oud een boks training georganiseerd door Johan Madlener , Kees van Veelen en Gé van den Elshout. Tijdens de jaarwisseling stonden Johan Madlener en Kees van Veelen (beiden oud-beoefenaars van de bokssport) in de Vierkap, waarop Johan zei, zullen we weer gaan trainen? Dat kunnen we toch ook wel hier doen? Misschien is het wel leuk om ook de jongeren erbij te betrekken. Uiteraard moesten we het goed voorbereiden, een reglement, een trainingsschema, verzekering, enz.
Zo gezegd zo gedaan. Na een paar gesprekken met het Vierkapbestuur, Jeugd en Jongerenwerk (Herman Swemmelaar) en Ton Brouwer (verzekeringsexpert) konden we de plannen gaan maken.
Een van de voorwaarden was dat training gegeven kon worden aan mensen uit Oud Verlaat of die een sterke band hebben met Oud Verlaat.

Op 1 april zijn we een proeffase ingegaan. Tot de zomervakantie kijken we of er genoeg animo is onder de bewoners van Oud Verlaat. Tot nu toe hebben we 15 kinderen en 7 ouderen.
De training die gegeven wordt bestaat uit een uitvoerige warming-up, om ondermeer blessures te voorkomen. Daarna een conditioneel deel om het uithoudingsvermogen stapsgewijs te verhogen. Een technisch gedeelte, waardoor het technisch niveau van de bokser kan worden verhoogd doormiddel van oefeningen en voorbeelden. En een (spel) sparringsdeel, waarin je met elkaar de techniek en uithoudingsvermogen combineert. Voor de jongeren is er een aangepast schema. Er is continu toezicht om er voor te zorgen dat het “sparren” binnen de normen blijft. Aan het eind van de training is er een cooling-down zodat de spieren rustig kunnen afkoelen.

Door training te volgen in deze tak van sport krijgt men een betere geestelijke- en lichamelijke conditie, zelfvertrouwen en, heel belangrijk, zelfbeheersing. Uiteraard zal misbruik van de bokssport worden gesanctioneerd met uitsluiting.

In de toekomst worden er gasttrainers uitgenodigd om andere vechtsporten te introduceren. Denk daar bij aan Ge van der Elshout (judo).

Na de zomervakantie 2009 zijn we officieel begonnen. Bij deze nodigen wij de bewoners van Oud Verlaat uit om een keer te komen kijken of het wat voor u of uw kind is. De leeftijdsgrens ligt op 12 jaar. Bij genoeg animo van kinderen tussen 8 tot 12 jaar kunnen we een aangepaste les maken. De lessen beginnen op woensdagmiddag, de tijden staan nog niet definitief vast.

De kosten voor de lessen voor kinderen worden grotendeels gedragen door jeugd en jongerenwerk waardoor het voor de deelnemers maar € 7,50 kost. Na een proef periode kunnen de kinderen zelf materiaal aanschaffen i.v.m. veiligheid en hygiëne zoals bandage, mondstuk, drinkfles, handdoek.
Voor de ouderen geldt een bijdrage van € 15,00  in de maand.

Wij houden u op de hoogte via deze website en via het prikbord in de Vierkap.

Johan Madlener
Kees van Veelen
Gé van den Elshout

Reacties zijn gesloten.

Stichting De Vierkap
Vlietkade 37
2761 DT Oud Verlaat
(010) 4561651
Bij geen gehoor (010) 2096888

Categorieën
Archief

Beheer
Hans de Vroedt
Mob: 0653 139211
(hans@oudverlaat.nl)

Nieuwsbrief

Kalender
  • 5 mei 2021Oud Papier Container
  • 9 juni 2021Oud Papier Container
  • 14 juli 2021Oud Papier Container
AEC v1.0.4